célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Terápiák

Konferencia Gyulán az áttétes daganatok kezeléséről

Neves előadók bevonásával rendezik kezdődik szeptember 29-én a Gyulai Onkológiai Napok szakmai rendezvénysorozat. A három napos orvosi továbbképzés gerincét a rosszindulatú daganatok áttétjeinek diagnosztizálása és hatékony kezelése adja, amellyel kapcsolatban az orvosok és szakdolgozók nemcsak előadásokat hallgatnak meg, de saját tapasztalataikat is megosztják egymással.

Kiemelt témaként foglalkoznak a szakemberek a PET/CT diagnosztika klinikai jelentőségével, radiológiában, sugárterápiában betöltött szerepével, előnyeivel és korlátaival. Külön szekció tárgyalja a metasztázisok szervezetben való terjedésének biológiáját és sebészeti ellátását, kiemelten a májáttétek és tüdőáttétek műthetőségének lehetőségeit. Az esetek nagyobb arányát adó, műthetetlen áttétek sugárterápiás, citosztatikus és célzott gyógyszeres gátlásáról ugyancsak több előadás hangzik el, szó lesz ápolási kérdésekről és mellékhatások mérsékléséről, illetve több esettanulmányon keresztül is igyekeznek átadni a kezelések során szerzett tapasztalataikat egymásnak a résztvevő szakemberek.

Kapcsolódó cikkek:
Áttétek: gátat kell vetni a rák szétterjedésének
Áttétes daganatok: jobb életkilátások célzott kezeléssel

Májáttét: sebészi, onkológiai, radiológiai kezelés
Tudnivalók az áttétes vastagbélrák célzott terápiáiról