célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Kapcsolat

Lelkisegély telefonon: elsősegély a krízisben

2011. május 13. péntek, 10:19

Minden év május közepén rendezik meg a telefonos elsősegély nyújtók napját, hogy minél többek figyelmét felhívják az egész országból - egyelőre vezetékes telefonról - ingyenesen elérhető telefonszolgálatokra. Elsődleges küldetésük a kríziskezelés, hogy azok az emberek is megértő fülekre találhassanak, akik úgy érzik: válságba kerültek, s ezt nincs kivel megbeszélniük.

Bővebben: Lelkisegély telefonon: elsősegély a krízisben

 

Kapcsolat

Vastagbélrák: telefonos segítség a betegeknek

2010. augusztus 12. csütörtök, 08:32

Sok feszültség forrása az információhiány, ezért a Meggyógyulhatsz Egyesület két telefonvonalat is működtet, amelyeken a vastagbélrákos és végbélrákos betegeknek és családtagjaiknak igyekeznek információkkal szolgálni, valamint a gyakorlati segítség mellett lelki támaszt nyújtani.

Bővebben: Vastagbélrák: telefonos segítség a betegeknek

   

Kapcsolat

Tűzmadár Ház: szakmai háttér és érzelmi támogatás a betegségben

A Tűzmadár Ház dolgozóinak alapvető célkitűzése, hogy az onkológiai terápiákon túl is segítsenek a betegséggel testben és lélekben megküzdeni, a fizikai és a lelki erőnlétet megőrző és erősítő módszereket, életmódot elsajátítani. Ennek jegyében dietetikus, gyógytornász, pszichológus is rendel a házban, akik személyre szólóan segítenek.

Bővebben: Tűzmadár Ház: szakmai háttér és érzelmi támogatás a betegségben

 

Kapcsolat

Betegklubok, szervezetek, alapítványok, intézmények Magyarországon

2010. augusztus 10. kedd, 13:35

A Rákgyógyítás civil portál egy térképes adatbázist állított össze, ahol megyénkénti bontásban megtalálhatók az onkológiai ellátóhelyek, a rákszűrő központok, a segítő szervezetek, a betegeket segítő alapítványok, betegklubok, illetve közösségek elérhetőségei.

Bővebben: Betegklubok, szervezetek, alapítványok, intézmények Magyarországon