célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Kapcsolat

Tűzmadár Ház: szakmai háttér és érzelmi támogatás a betegségben

A Tűzmadár Ház dolgozóinak alapvető célkitűzése, hogy az onkológiai terápiákon túl is segítsenek a betegséggel testben és lélekben megküzdeni, a fizikai és a lelki erőnlétet megőrző és erősítő módszereket, életmódot elsajátítani. Ennek jegyében dietetikus, gyógytornász, pszichológus is rendel a házban, akik személyre szólóan segítenek.

A Szent László Kórház Onkológiai Centruma mellett működő civil szolgáltatóközpont egy modelljellegű kezdeményezés, hogy az intézményben a gyógykezelésen túl a mindennapos életvitelben, a hétköznapi problémák megoldásában is segítséget nyújtsanak a betegeknek és a családoknak. Az alapítványi fenntartású Tűzmadár Ház ugyanakkor nemcsak a kórház saját pácienseinek segít, hanem az országból máshonnan is fogadnak betegeket (miként az osztályon is sok vidéki beteget kezelnek).

A Tűzmadár Ház címe: Szent László Kórház 1-es pavilon; Budapest, IX. kerület, Gyáli út 5-7. (a metró Nagyvárad téri megállójától néhány percre). A programokról, pontos időpontokról érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: (1) 455-8607, 455-8237, (30) 478-2958, illetve a Tűzmadár Ház honlapján.

Kapcsolódó cikkek:
Tűzmadár Ház: gyógytorna, tréningek, közösség
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben