célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Tovább nőtt a recept nélküli készítmények forgalma

Aktuális Hírek

2014. augusztus 19. kedd, 07:30

A recept nélkül kapható gyógyhatású szerek hazai kiskereskedelmi forgalma 7 százalékkal, mintegy 77 milliárd forintra nőtt az idén az első fél évben az egy évvel korábbihoz képest, a gyártók pedig ebben az időszakban 75 milliárd forintot költöttek reklámra, 35 százalékkal többet, mint 2013 azonos időszakában - tájékoztatta a Nielsen piackutató cég az MTI-t.

Bővebben: Tovább nőtt a recept nélküli készítmények forgalma

 

Akadálymentes vízi bejárók a Balaton partján

Aktuális Hírek

2014. július 07. hétfő, 05:41

Mozgáskorlátozottak részére kifejlesztett vízi bejárót helyeztek el a balatongyöröki Holiday Sportcentrumban a LEADER Térségek közötti együttműködési pályázat keretében.

Bővebben: Akadálymentes vízi bejárók a Balaton partján

   

Csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje

Aktuális Hírek

2014. június 08. vasárnap, 07:37

Egy új berendezésnek köszönhetően csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje az Országos Onkológiai Intézetben (OOI). Május közepén kezdték meg a betegek kezelését a legmodernebb technológiát képviselő lineáris gyorsítóval, amely különböző energiájú foton- és elektronsugárzás előállítására képes.

Bővebben: Csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje

 

Több szakember lesz tisztában a betegjogokkal

Aktuális Hírek

2014. május 08. csütörtök, 17:11

Jogvédelmi képviselői képzést indított a betegjogi központ, több mint száz szakembert képeznek ki.

Bővebben: Több szakember lesz tisztában a betegjogokkal

   

Fejlődnek az egészségügyi technológiák, tovább élhetünk

Aktuális Hírek

2014. május 05. hétfő, 05:07

A várható élettartamnak a jóléti államokban tapasztalt emelkedése egyértelműen annak köszönhető, hogy a gyógyszerek mellett forradalmian új eljárásokat vezettek be a szív-érrendszeri betegségek kezelésében. Ennek köszönhetően az elmúlt másfél évtizedben öt évvel emelkedett a várható élettartam – mondta a KSH „Idősek a családban” című konferenciáján Józan Péter. Az ismert demográfus szerint a tendencia a következő években várhatóan átmenetileg lassulni fog, de ha a daganatos betegségek gyógyításában és cukorbetegség kezelésében is megtörténik a várt áttörés, az ismét meredeken emelni fogja az élettartamot.

Bővebben: Fejlődnek az egészségügyi technológiák, tovább élhetünk

 

Orvosok tanultak a vastagbélrákról

Aktuális Hírek

2014. május 03. szombat, 10:54

A vastag- és végbél daganatok kezelése volt a témája a Balassa János megyei kórház akkreditált onkológiai továbbképzésének. A patológiai leletek éppúgy napirendre kerültek, mint a sebészi és onkológiai teendők.

Bővebben: Orvosok tanultak a vastagbélrákról

   

Mit keresnek a betegek az interneten?

Aktuális Hírek

2014. április 12. szombat, 20:42

Házi praktikákkal, természetes megoldásokkal kezeli magát a betegek egy része. Akut panasz vagy betegség fennállásakor, az esetek több mint 90%-ában nem fordulunk orvoshoz, noha a legtöbben félünk a problémák okozta esetleges szövődményektől – derül ki egy friss kutatásból.

Bővebben: Mit keresnek a betegek az interneten?

 

Korszerűsödik az onkológiai ellátás Győrben

Aktuális Hírek

2014. április 07. hétfő, 20:51

Az egymilliárd forintos beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, teljes mértékben uniós támogatásból valósul meg.

Bővebben: Korszerűsödik az onkológiai ellátás Győrben

   

Megkérdezték: milyen idehaza az orvosi ellátás?

Aktuális Hírek

2014. március 31. hétfő, 09:47

A 18-60 éves lakosság 52 százaléka elégedett a hazai egészségügy személyzetével, és a többség jónak tartja a műszer- és berendezésállományt, a rendelők, kórházak elhelyezési körülményeit is. Ugyanakkor csak kevesen érzik azt, hogy az ellátórendszerben ők lennének az igazán fontosak - derül ki abból a kutatásból, amelyben az egyik egészségpénztár megbízásából a GKI Gazdaságkutató mérte fel az állami egészségügy minőségének megítélését.

Bővebben: Megkérdezték: milyen idehaza az orvosi ellátás?

 

Minden egészségügyi adatot lásson a Google?

Aktuális Hírek

2014. március 24. hétfő, 07:20

A Google-alapító Larry Page viszonylag ritkán jelenik meg előadóként, beszélgetőpartnerként, most azonban egy konferencián előhúzott néhány világmegváltó gondolatot. Sok egyéb téma mellett szóba került az adatvédelem is, aminek kapcsán Page felvetette, hogy az emberek anonimizált egészségügyi adatainak elérhetőnek kellene lennie publikusan. Egyesek szerint az egészségügyi "szuperadatbázis" zseniális, mások szerint viszont veszélyes lenne.

Bővebben: Minden egészségügyi adatot lásson a Google?

   

1 / 34 oldal