célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Aktuális Hírek

Növekedés-gátlás: hogyan fékezhetők meg a tumorok?

Honlapunkat tudományos ismeretterjesztő céllal hívtuk életre, hogy információkat nyújtsunk a rák elleni küzdelemben alkalmazott onkológiai kezelésekről, elsősorban a daganatok növekedésének gátlását kitűző célzott terápiáról. A betegellátás során sokszor nem áll elég információ a betegek és a családtagok rendelkezésére, pedig fontos, hogy az érintettek értsék, hogy mi miért történik, ismerjék a lehetőségeiket, s hogy ők maguk mit tehetnek javulásuk érdekében. Honlapunkkal ebben szeretnénk segíteni.

A portálon bemutatjuk a célzott onkológiai kezelések (szakszóval target terápiák) lényegét, mindenekelőtt azt az eljárást, amivel az áttétes daganatok növekedését igyekeznek megakadályozni, ezzel biztosítva javulást, jobb életminőségben megélt, hosszabb életet a betegeknek. Feltárjuk a tudományos kutatások hátterét, a daganatok biológiai jellemzőit, a genetikai vizsgálatok menetét, igyekszünk támpontokat adni a kezelésekhez. Miután a daganatok növekedési receptorainak (EGFR) gátlása egyelőre a vastagbéldaganatok, végbéltumorok, illetve egyes fej-nyaki rákok esetében hozott eredményt, cikkeinkben elsősorban ezekre a betegségekre fókuszálunk.

Miután valljuk, hogy nem elég gyógyszereket adni a betegeknek, de a mindennapokat is segíteni kell, a Rákgyógyítás portállal együttműködve folyamatosan beszámolunk civil szervezetek programjairól, a betegeket célzó rendezvényekről, illetve igyekszünk segítséget adni abban is, hová lehet fordulni problémákkal, kérdésekkel. Olvasóink rendelkezésre áll orvosi rovatunk is, amely keretében onkológus szakértőnk segítségével megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket.

Rovataink:
Információk a betegségekről, amelyekben hatékony az EGFR gátlása
Cikkek a daganatok növekedését gátló EGFR terápiáról
Onkológus szakorvosunk válaszol Olvasóink kérdéseire
Betegek bevonásával zajló civil programok, rendezvények
Sorstárskapcsolatok, szervezetek, ahová segítségért fordulhatunk