célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Aktuális Hírek

Aktuális Hírek

Tovább nőtt a recept nélküli készítmények forgalma

2014. augusztus 19. kedd, 07:30

A recept nélkül kapható gyógyhatású szerek hazai kiskereskedelmi forgalma 7 százalékkal, mintegy 77 milliárd forintra nőtt az idén az első fél évben az egy évvel korábbihoz képest, a gyártók pedig ebben az időszakban 75 milliárd forintot költöttek reklámra, 35 százalékkal többet, mint 2013 azonos időszakában - tájékoztatta a Nielsen piackutató cég az MTI-t.

Bővebben: Tovább nőtt a recept nélküli készítmények forgalma

 

Aktuális Hírek

Akadálymentes vízi bejárók a Balaton partján

2014. július 07. hétfő, 05:41

Mozgáskorlátozottak részére kifejlesztett vízi bejárót helyeztek el a balatongyöröki Holiday Sportcentrumban a LEADER Térségek közötti együttműködési pályázat keretében.

Bővebben: Akadálymentes vízi bejárók a Balaton partján

 

Aktuális Hírek

Csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje

2014. június 08. vasárnap, 07:37

Egy új berendezésnek köszönhetően csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje az Országos Onkológiai Intézetben (OOI). Május közepén kezdték meg a betegek kezelését a legmodernebb technológiát képviselő lineáris gyorsítóval, amely különböző energiájú foton- és elektronsugárzás előállítására képes.

Bővebben: Csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje

   

Aktuális Hírek

Több szakember lesz tisztában a betegjogokkal

2014. május 08. csütörtök, 17:11

Jogvédelmi képviselői képzést indított a betegjogi központ, több mint száz szakembert képeznek ki.

Bővebben: Több szakember lesz tisztában a betegjogokkal

 

Aktuális Hírek

Fejlődnek az egészségügyi technológiák, tovább élhetünk

2014. május 05. hétfő, 05:07

A várható élettartamnak a jóléti államokban tapasztalt emelkedése egyértelműen annak köszönhető, hogy a gyógyszerek mellett forradalmian új eljárásokat vezettek be a szív-érrendszeri betegségek kezelésében. Ennek köszönhetően az elmúlt másfél évtizedben öt évvel emelkedett a várható élettartam – mondta a KSH „Idősek a családban” című konferenciáján Józan Péter. Az ismert demográfus szerint a tendencia a következő években várhatóan átmenetileg lassulni fog, de ha a daganatos betegségek gyógyításában és cukorbetegség kezelésében is megtörténik a várt áttörés, az ismét meredeken emelni fogja az élettartamot.

Bővebben: Fejlődnek az egészségügyi technológiák, tovább élhetünk

   

1 / 37 oldal