célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Sorstársak

Ki segít az onkológia falain kívül a daganatos betegeknek?

2014. augusztus 29. péntek, 19:50

Sokan a mai napig nem vállalják fel nyilvánosan, ha rákkal szembesülnek, s az előítéletektől való félelem miatt távol maradnak a betegkluboktól is, pedig ott a praktikus információk mellett testi-lelki támaszt nyújthatnak a rákellenes küzdelemhez. Az augusztus 30-i szolnoki Civil Kavalkádon a megye betegeit összefogó egyesület önálló standot állít, hogy minél többekhez eljusson a remény üzenete.

Bővebben: Ki segít az onkológia falain kívül a daganatos betegeknek?

 

Sorstársak

Májusban is találkoznak a Gyógyulj Velünk Egyesület tagjai

2014. május 16. péntek, 20:18

Mi a teendő, ha a kontrollvizsgálatok során kiderül, hogy a beteg állapota rosszabbodott? E témakörben tartanak betegtájékoztató és felvilágosító előadást a Gyógyulj Velünk Egyesület következő, május végi egyesületi napján.

Bővebben: Májusban is találkoznak a Gyógyulj Velünk Egyesület tagjai

   

Sorstársak

Daganatos betegként is fontos a lelki egyensúly

2014. április 15. kedd, 21:14

A daganatos betegek életvezetése, a betegek lelki rehabilitációs programjának kialakítása és a gyógyulási folyamat segítése lesz a Gyógyulj Velünk Egyesület áprilisi egyesületi napjának témája.

Bővebben: Daganatos betegként is fontos a lelki egyensúly

 

Sorstársak

Tűzmadár Ünnepre várják az érdeklődőket

2014. április 05. szombat, 21:39

A Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából betegeket, gyógyultakat és érdeklődőket is várnak az Egyesített Szent István és Szent László Kórház területén működő Tűzmadár Ház egész napos ünnepi programjára.

Bővebben: Tűzmadár Ünnepre várják az érdeklődőket

   

Sorstársak

Hogyan lehet gyógyítani a vastagbélrákot? Debrecenben elárulják

2014. március 11. kedd, 11:41

Március a vastagbélrák ellenes küzdelem nemzetközi hónapja, a harcot zászlajára tűző mozgalom színe pedig a kék, ennek nyomán ezért Kék Konferenciaként hirdették meg Debrecenben azt a tudományos-ismeretterjesztő fórumot, amelyen a kolorektális daganatok kezelésének csaknem minden aspektusa terítékre kerül.

Bővebben: Hogyan lehet gyógyítani a vastagbélrákot? Debrecenben elárulják

 

Sorstársak

Nyíregyházán is kékben sétálnak a vastagbélrák ellen

2014. március 03. hétfő, 18:29

Nyíregyházán a Kossuth téren is várják mindazokat, akik felvállalják betegségüket, figyelemfelhívó részvételükkel támogatják a betegeket, s a betegség elleni küzdelmet. Azt kérik: aki csak teheti, viseljen kéket.

Bővebben: Nyíregyházán is kékben sétálnak a vastagbélrák ellen

   

Sorstársak

Legyen egy kék napod a vastagbélrák ellen!

2014. március 01. szombat, 16:30

Március a vastagbélrák elleni küzdelem nemzetközi hónapja, ennek jegyében idén immár harmadszor rendezik meg a Legyen egy kék napod! megmozdulást Budapesten: kék szalag és öltözet viselésére buzdítanak mindenkit a betegség elleni küzdelem és az érintett betegekkel való szolidaritás jegyében.

Bővebben: Legyen egy kék napod a vastagbélrák ellen!

 

Sorstársak

Ismeretterjesztő előadás: mi a kemoterápia szerepe rákgyógyításban?

2013. november 13. szerda, 16:54

A kemoterápia szerepe a rákgyógyításban - új gyógymódok és eredményességük címmel tartanak betegtájékoztató és felvilágosító előadást a Gyógyulj Velünk Egyesület következő, november végi egyesületi napján.

Bővebben: Ismeretterjesztő előadás: mi a kemoterápia szerepe rákgyógyításban?

   

Sorstársak

Elmagyarázzák végre az onkológiai leleteket

2013. október 28. hétfő, 05:16

dr. Végh ÉvaA rákbetegek leleteinek értelmezésében nyújt segítséget a Gyógyulj Velünk Egyesület: a betegszervezet október 31-i csütörtöki klubnapján dr. Végh Éva belgyógyász-onkológus, a www.rakgyogyitas.hu betegtájékoztató portál orvosi rovatvezetője magyarázza el a leletekben előforduló leggyakoribb kifejezéseket és megválaszolja a résztvevők konkrét kérdéseit is.

Bővebben: Elmagyarázzák végre az onkológiai leleteket

 

Sorstársak

Emese Díj a rákbetegeknek: kivel küzd a betegség ellen?

2013. október 10. csütörtök, 06:20

A Tűzmadár Alapítvány pénzdíjas pályázatot hirdet: olyan alkotásokat várnak, amelyek a daganatos betegséggel való megküzdést egy sajátos szemszögből mutatják meg. A mottó: „párhuzamos történetek.” Arra kérik a pályázókat, betegségük, kezeléseik, megküzdésük történetét egy családtagjukkal, barátjukkal közös pályaműben, akár egy párhuzamos naplóban mutassák be: hogy élte meg a beteg a vele történteket és hogy élte meg mindezt a hozzá közel álló személy?

Bővebben: Emese Díj a rákbetegeknek: kivel küzd a betegség ellen?

   

1 / 5 oldal