célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Sorstársak

Nyílt nap a Tűzmadár Házban: a rák lelki háttere

Sokan ódzkodnak pszichológiai segítséget kérni, pedig a közösség és a daganatos betegekkel foglalkozó szakemberek sok módszert át tudnak adni, amivel csökkenthető a nappalokat és éjszakákat megkeserítő szorongás.

Szeretnék minél több emberrel megismertetni a pszichológiai lehetőségeket, ezért egy kötöttségek nélküli nyílt napot hirdettek meg február 18-án pénteken a fővárosi Tűzmadár Házban, ahová minden érdeklődőt várnak, függetlenül attól, hogy az ország melyik intézetében zajlik a kezelése.

Délelőtt dr. Prezenszki Zsuzsa pszichológus tart előadást a rák lelki hátteréről, majd közös szorongásoldó meditáción lehet részt venni. Délután az úgynevezett Hellinger-féle családállítással ismerkedhetnek meg az érdeklődők: a családi viszonyok elemzéséből olyan tanulságokra juthatnak, amelyek segíthetnek a továbblépésben, az érzelmi zaklatottság mérséklésében.

A Tűzmadár Ház címe: Szent László Kórház 1-es pavilon; Budapest, IX. kerület, Gyáli út 5-7. Tömegközlekedéssel a metró Nagyvárad téri megállójától néhány perc séta. Telefon: (06-1) 455-8100 / 8607 mellék. A részvétel - mint a Tűzmadár Ház más programjai - díjmentes, s előzetes bejelentkezésre sincs szükség.

Kapcsolódó cikkek:
Tűzmadár Ház: gyógytorna, tréningek, közösség
Tűzmadár Ház: rákkutatás a betegek bevonásával
Tűzmadár Ház: szakmai háttér és érzelmi támogatás a betegségben
A Tűzmadár Alapítvány további programjai